maandag 8 juli 2013

Zomer op een frans terras

Ik heb jullie al een poosje geleden beloofd dat ik een blogje zou schrijven over een quilttop, die ik gemaakt heb. Maar daar was het nog steeds niet van gekomen.


Vandaag wel. Ik heb samen met mijn lieve vriendje een nieuw tuinbankje voor op ons terras gekocht. Je weet wel, zo'n romantisch bankje, waar je gewoon een quilt voor moet maken, omdat elke reden om een quilt te maken, een goede reden is. En dus maakte ik een quilt voor ons bankje.Heel eenvoudig, maar o zo mooi. Hier zijn de top & de achterkant van mijn French General terrasquilt hangend aan de waslijn bij mams in de tuin.De top is gemaakt van een charmpakketje, dat ik dit voorjaar bestelde bij Hancock's of Paducah. Ik vond de stofjes zo mooi, dat ik het zonde vond om in te snijden & dus besloot ik al snel om ze in hun geheel te gebruiken. Gewoon zo in de quilt. Eerst dacht ik nog om er alleen witte vlakken tussen te zetten, maar toen dat te druk bleek, kwamen er ook nog witte banen tussen. Zo krijgen de stoffen van de serie Belle Fleur van French General optimaal de kans om te schitteren!


Het kleine rode randje is ook van dezelfde serie & is een onwijs lief klein bloemenprintje. Ideaal voor romantische meisjes. Zoals je wel kan begrijpen, ging het in elkaar zetten van deze top vrij eenvoudig. De achterkant ervoor vinden was lastiger. Dan was de stof te rood, dan te niksig. Niets wat ik zag was echt helemaal goed. Tot ik bij de Lapjesgaard in Amstelveen een prachtige eenvoudige rood-wit gestreepte Westfalen-stof vond. Alleen... daar had ze niet meer genoeg van voor de hele top & dus moest er een oplossing bedacht worden. En die oplossing was vrij eenvoudig. Een baan van één van de stoffen van de quilt ertussen. Ik wilde eigenlijk voor een lichte stof gaan, omdat ik dacht dat het rood van de achterkant dan heel mooi uit zou komen, maar eenmaal in de quiltwinkel aanbeland, liet ik dat plan al snel varen. Het geheel werd veel te flets. 


De grote roze bloemen op een groene ondergrond waren veel mooier & er ging 2 meter stof mee naar huis.  Maar hoe moet je hem dan quilten? Ik vind het mooist om de witte tussenvlakken heel intensief te gaan quilten met allemaal verschillende bloemmotieven met wit garen. En de gekleurde blokken dan helemaal niet. Maar als ik dat ga doen, dan duurt het nog wel een hele poos voor hij helemaal af is & kan ik hem dus niet deze zomer al op het terras gebruiken. Wat nu?!?


Gelukkig bedacht mams een slim trucje om hem toch snel te kunnen gebruiken, maar om hem ook intensief te kunnen quilten. "Waarom doe je nu niet alleen de blokken in de ditch quilten & de rest later?" zei ze op een gegeven moment heel naief & eureka, dat was het! Ik ga nu de blokken heel eenvoudig met grove steken in twee kleuren perlégaren quilten. Dan zet ik de bies erom & ga deze zomer mijn quilt op het terras gebruiken. En komende winter ga ik gewoon verder met quilten. En dan quilt ik er allemaal verschillende bloemmotieven op met wit garen op de echte traditionele quiltmanier. Zo kan ik én de quilt intensief quilten zoals ik eigenlijk wilde, én ik kan de quilt al snel gaan gebruiken. Doen jullie dat nou ook weleens?


Zoals je hierboven ziet hebben mams & ik de quilt zelfs al gedubbeld met behulp van de lattenmethode & nu ben ik dus bezig met af en toe een blok omlijnen met grove steken in mooie kleuren perlégaren. 

Sorry, vandaag even geen blog van de week. Ik heb even geen inspiratie. Volgende week weer!

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke frisse quilt en de achterkant is ook al zo leuk geworden. Super goed idee van je moeder. Succes ermee. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je quilt ziet er prachtig uit. Ook de achterkant is super. Veel plezier ervan deze zomer. En deze winter lekker doorquilten! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee! Tip van de dag, dank je wel.
  Mooie quilt is het nu al en na de winter nog mooier, houd je ons op de hoogte?
  Leuke achterkant.
  Ik wordt hier vrolijk van.
  Groetjes
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke quilt is het geworden!
  Mijn eerste quilt heb ik zelfs on-ge-quilt
  met alleen de achterkantstof omgeslagen als bies,
  zeker wel een jaar op de bank gebruikt voordat ie
  ge-quilt werd. Toen werd ie wel mooier ;)
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie rustige quilt is het geworden, complimenten! groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat staat echt heel mooi. Wat een aanwinst! Die stofjes zijn prachtig, en passen echt bij je bankje, en bij de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...