woensdag 14 augustus 2013

Nu al een beetje heimwee

De laatste weken werd dit mandje steeds voller & voller.


Want dit blikje werd steeds leger & leger...


En zoals je op de foto hierboven ziet is het blikje inmiddels helemaal leeg. Dat betekent dat ook de laatste 15 mandjes geappliceerd zijn. De laatste loodjes wogen niet het zwaarst blijkbaar (alhoewel, de top zit nog niet in elkaar, dus laten we maar niet al te optimistisch zijn)


Nu wordt het tijd om alle mandjes aan elkaar te zetten. Ik had al een deel gedaan, omdat ik te nieuwsgierig was hoe het eruit zou komen te zien, maar daar stopte ik mee, omdat ik niet echt wist wat ik met de randen zou gaan doen. 


Zoals je op de foto hierboven ziet, weet ik dat inmiddels wel. Ik kocht op een gegeven moment een stofje voor een mandje, maar terwijl ik er een mandje van wilde maken, zag ik dat het ook heel mooi zou zijn als stofje voor de setting triangles. Een mooi groot rozenpatroon dat heel toevallig afkomstig is van Blackbird Designs. Toen ook nog bleek dat het bij Hancock's of Paducah in de aanbieding was, was de keuze snel gemaakt. Ik zou de driehoeken niet appliceren, maar dit superstofje ervoor gebruiken.


Roos moest ook nog even de half affe top inspecteren. Toch fijn dat je eronder kan kruipen als hij op het tuinbankje gedrapeerd ligt.


Hier zie je een deel van de mandjes dat al aan elkaar zit. Dat zijn er 76. Wat betekent dat ik er nog meer dan 200 aan de top moet zetten voor de quilttop helemaal af is. Ik denk dat ik komend weekend mijn Singertje maar eens lekker ga laten lopen. Mijn lieve vriendje heeft dan een honkbalwedstrijd & ik kan mooi ongestoord mijn gang gaan.

Zo, dat was voorlopig even het laatste blogje over het appliceren van de mandjes. Nu op naar het in elkaar zetten van de top & daarna van het quilten van al die schattige mandjes! Maar gek, ik heb toch nu al een klein beetje heimwee naar het appliceren van al die verschillende mandjes. Het was toch wel een ontspannend werkje om zo ergens tussendoor te doen.

4 opmerkingen:

 1. Wat mooi zeg, ben helemaal weg van dit mandje, zo leuk!!! je hebt leuke kleurtjes gebruikt!!! Ik zat te denken om ook eens iets te maken, maar dan met hartjes ertussen.

  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je hard gewerkt! Prachtig is de top nu al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. meid meid, het zijn stuk voor stuk bjoeties, die geappliceerde mandjes van jou: zulk leuk kleurgebruik!
  En die stof voor de driehoeken past er echt heel mooi bij!!! Ik heb bewondering voor je dat je het geduld had zoveel mandjes te maken. Ik blijf hannesen met de hengseltjes, waardoor ik niet verder kom dat 7 stuks.......;(
  Heel veel succes met in elkaar zetten, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige mandjes heb je zo allemaal al klaar, super!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...