zaterdag 10 augustus 2013

Love entwined - ik kan verder!

Joepie! Gisteren was ik een dagje vrij, omdat ik op een onmogelijk tijdstip midden op de dag bij de huisarts moest zijn (niet schrikken... er is niets aan de hand, gewoon de vijfjaarlijkse controle voor vrouwen van 30 tot 60) Toen ik klaar was bij de huisarts ben ik dus maar even doorgefietst naar mams. Ik was toch al halverwege. Samen met mams ben ik even gezellig naar Haarlem geweest om haar BOM op te halen bij de Sampler. En ik ben in mijn uppie even naar de markt geweest waar ik allemaal lekkere dingetjes heb gekocht voor weinig geld. Wat dacht je van 4 dozen aardbeien voor 3 euro? Daar kan ik mooi jam van maken. 's Avonds hebben we met broerlief & neef Maxwell ook nog gezellig pannenkoeken gegeten, dus al met al was dat een gezelllig dagje. Maar het grootste joepie-momentje was toch wel dat bleek dat er een groot pakket binnen gekomen was bij mams. Er zat een tussenvulling van Quilters Dream in, maar ook een aantal stoffen, waar ik met smart op zat te wachten.


De twee lichte stoffen zijn bedoeld voor achtergrondjes van Love Entwined. De grijze & de aqua stof zijn bedoeld voor de geruite randen van diezelfde quilt. En de onderste stof met de rozen is eigenlijk bedoeld voor de tussendriehoeken van mijn mandjesquilt, maar ik heb al een leuk ideetje hoe ik die ook terug kan laten komen in mijn Love Entwined. Vinden jullie het geen snoepjes zo? Toen ik gisteravond thuis kwam kon ik niet wachten om verder te gaan met Love Entwined.


Ik vond het nog wel even lastig om een vierkant van 32 inch te snijden. Want als je snijmat niet zo groot is, hoe krijg je dan toch precies de maat, die je nodig hebt? Maar na een beetje gepuzzel was ik daar wel uit. Het kompas heb ik er opgezet met behulp van de needleturn-methode. En dat ging eigenlijk best wel goed. 


En gelukkig had ik al wat dingetjes voorbereid, waardoor ik in één ruk door kon gaan met de driehoekjes van de kroon. Het was wel even een gepuzzel om ze allemaal passend & metend te krijgen, maar ik ben vanmorgen hard bezig om alle stukjes op de achtergrond te appliceren. Op de foto hierboven kun je een beetje zien welk stofje ik gebruik voor de achtergrond. Het komt net als de grijze & aqua stof van de foto hierboven van de serie Elle van Quilting Treasures & heeft net als de twee genoemde stoffen een bloemenpatroon, maar dan heel subtiel. Ik vind het prachtig als achtergrond voor het middenstuk. Nou, ik ga jullie weer even verlaten om snel verder te werken aan die puntjes van de kroon. Misschien dat ik dan vandaag zelfs nog wel toe kom aan de geruite randen.

5 opmerkingen:

 1. Wat is dit toch mooi om te zien, bij iedereen is het anders, maar overal even mooi!!!
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Mooie stoffen om met plezier verder te gaan!

  Fijne zondag,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt het leuk zo, mooie kleuren gebruik je. Het is maar een verslavend werk die LE. Ik kan hem soms maar moeilijk wegleggen. Veel plezier met de rest van deel 2.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...