zondag 25 augustus 2013

Weekendjes weg & mandjes

We zijn vanavond weer thuisgekomen van een geweldig weekendje weg. Mijn broer, schoonzusje & nichtje Sophie verblijven al een paar weken op de camping in Harskamp & omdat Sophie dit weekend 5 jaar werd, hebben wij onze tent daar ook een paar daagjes opgezet! En het was een leuk weekend! Veel gelachen, soms mooi weer, maar soms ook heel veel regen, lekker ontspannen een boek gelezen, etc. etc. Gisteren heb ik met mams twee quiltwinkels bezocht. Eerst brachten we een bezoekje aan Wilma Karels & daarna aan de Elzelaer. Mijn buit bleef beperkt tot een paar bescheiden lapjes, een klosje Yli quiltgaren in de kleur, die ik nodig heb & een needlepuller. Een superhandig apparaatje dat ik altijd gebruik tijdens het quilten.

En vandaag zijn we met degenen, die nog op de camping aanwezig waren & een hele troep Alaskan Malamutes (honden) wezen wandelen op een zandverstuiving in Otterlo. Het is fijn om met een hoop kinderen te wandelen, want dan hou je een lekker rustig tempo aan (alhoewel het hard werken is als je van een zandduin naar beneden moet rollen) Vinden jullie dit geen schattig plaatje?!?


Helaas ben ik niet echt aan quilten toegekomen dit weekend. Ik had wel wat dingen bij me, maar telkens als ik iets wilde pakken werd ik of weer afgeleid door iets anders of ik bleek een bepaald iets dat ik nodig had niet mee te hebben genomen (garen vergeten, hexagonnetjes lagen nog thuis etc.) Ach, dat quilten haal ik wel weer in. Ik heb wel foto's gemaakt van een quilt. Zoals ik jullie al beloofde zou ik dit weekend mooie foto's maken van de mandjesquilt. En er waren zat mooie plekjes om foto's te maken. Maar... alweer iets vergeten. De reservebatterij van mijn camera lag nog thuis. Gelukkig hoeven jullie niet helemaal zonder foto's te zitten. Deze heb ik wel kunnen maken.


291 mandjes hangend over een kromgegroeide boom net voor de zandverstuiving. Wow, dit lijkt wel een profi plaatje. 


Hier wilde ik de mandjes in een stukje heide fotograferen. Ik vind dat paars van de heide zo'n mooie kleur. Misschien ga ik toch maar eens een echte paarse heidequilt maken. Maar het was een beetje lastig om de quilt helemaal uitgespreid neer te leggen. Ach, dit leverde ook een leuk plaatje op.


En hier nog een keer een overzicht van alle mandjes op de grond op de camping. Op deze foto komen de kleuren het beste over. Binnenkort hoop ik wat meer detailfoto's te kunnen maken. Dan zorg ik dat de batterij & de reservebatterij van mijn camera allebei helemaal opgeladen zijn ;-)

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooie quilt wordt dit! Jij bent echt een doorzetter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto gemaakt van je mandjesquilt. Mooi he de Veluwe, ook bloeiende heide gezien?
  Gr. Alice (Aliceinquiltland)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat is je mandjesquilt prachtig. Eerlijk gezegd vind ik deze mandjes niet zo mooi. Tot nu toe dan, want nu ik die van jou gezien heb ben ik helemaal van mening veranderd. Wat een prachtige boskleuren!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is ie mooi geworden. Prachtig. Veel succes met het afmaken.
  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je mandjes quilt mooi geworden zeg. Die wil ik ook nog eens maken.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's! Da's weer een kunst op zich.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...