maandag 19 november 2012

En weer heeft mams een quilt af...

Deze keer is de quilt bestemd voor haar zusje, die graag een lekkere wegkruipquilt voor op de bank wilde hebben in zwart/witte tinten. Al snel bedacht mams dat ze dan een log-cabin quilt wilde maken.


Nadat ze een aantal stoffen in de gewenste kleuren & natuurlijk eentje met een accentje rood voor een goede prijs op het Stoffenspektakel gekocht had, heb ik met behulp van EQ5 een quilt ontworpen & kon mams aan de slag. Alle repen stof werden gesneden, klosjes garen werden ingeslagen & het Singertje van mams maakte overuren. De top was binnen no-time af. En toen ook een achterkant aangeschaft was bij Samsara Quilting in Lisse kon het quilten beginnen. 


Zoals je kunt zien op de foto heeft mams het quilten (dat ze met de hand deed) simpel gehouden. Diagonale lijnen, die met het patroon op de voorkant van de quilt meelopen. Een echte bankdeken heeft namelijk niet zo heel veel opsmuk nodig. En voor mams was het fijn dat ze dit klusje lekker snel geklaard had. Dit is namelijk niet haar favoriete quilt geworden. Ik geloof dat ze zelf de kleuren niet uit zou kiezen. En tante-lief?!? Die heeft de quilt inmiddels opgehaald & kan lekker genieten van een warme quilt, die zij prachtig vindt. Hopelijk wordt het een koude winter ;-)


6 opmerkingen:

 1. Hij is wederom prachtig geworden.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige quilt geworden !
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig!! Een favoriet patroon van mij,...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kleine steekjes heeft je moeder gemaakt. Toppie Persoonlijk vind ik het mooie kleuren en past het goed bij de tijd van het jaar
  groetjes Yvon.v.d

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is erg mooi geworden hier zal zusje erg blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is erg mooi geworden. Compliment voor je moeder. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...