dinsdag 24 juli 2018

Naar Ålesund en weer onderweg

Na zo’n lange reisdag was het tijd om een rustmoment in te bouwen. Zondagochtend en een groot deel van de middag hebben we dus luierend op de camping doorgebracht. Even de batterij weer opladen. We hadden alleen nog eten nodig voor die avond en toen bleek dat de winkel in het dorp op zondag gesloten was, besloten we daarom maar van de nood een deugd te maken...



We namen de veerboot van Sykkylven...



Over dit geweldige fjord naar Ålesund.



Een schattig stadje dat zich over een aantal schiereilanden als een uitgerekt lint gevestigd heeft. Hierboven zie je de jachthaven met de gekleurde huizen eraan.



Omdat Ålesund in 1904 verwoest werd door een brand stammen vrij veel huizen uit die tijd en je ziet dan ook invloeden van de Art Deco terug op de gevels.



Vinden jullie dit geen schattig huisje? Ålesund werd weer opgebouwd met financiële steun vanuit het buitenland (onder andere door Willem II) en dat maakt dat het een leuke stad is om een dagje te verblijven.



Maar natuurlijk is het ook nog steeds een vissershaven. Naast de grote cruiseschepen varen er ook nog veel vissersboten binnen om onze vis binnen te halen.



Omdat het zondag was waren er niet veel winkels open en zijn we dus naar dit uitkijkpunt gegaan. Je ziet hierboven al hoe hoog het is. 418 treden bergop en pas toen we boven kwamen zagen we dat we er ook met de auto konden komen....



Toch was de beklimming wel de moeite waard. Want de uitzichten onderweg werden steeds mooier.





En helemaal bovenaan had je echt een geweldig uitzicht over Ålesund en de omgeving.



Kijk, ook nog even een foto met ons tweetjes (gemaakt met de zelfonstpanner, die werkt dus ook)



Vooral met het zonnetje dat een beetje door de wolken brak had je geweldige effecten. 



Naar beneden gaat altijd makkelijker dan naar boven en hoewel we nog even verkeerd liepen, moesten we Ålesund gaan verlaten om eten te kopen. Net zoals deze cruiseboot met zijn passagiers ook weer moest vertrekken.



Nog een keer op de veerboot...



Nog een keer die geweldige views over het fjord... en lekker slapen op de camping



Waar ik ‘s ochtends ineens een lama tegen kwam (of is dit een Alpaca?) 



Er was ‘s nachts wat regen gevallen, maar toch moesten we de tent in gaan pakken om weer op weg te gaan naar Flåm voor een ontmoeting met familie. 



Ik heb veel foto’s gemaakt vanuit een rijdende auto. Zo moet dat er ongeveer uitgezien hebben.



We stopten onderweg weer op een mooi plekje voor een lekker broodje



Kwamen mooie wijdse uitzichten tegen...



Zijn heel even gestopt bij deze gletsjer. Het echte bezoek aan een gletsjer bewaren we voor een volgende keer in Noorwegen.



Namen weer een veerpont een fjord over. En nadat we door de langste tunnel ter wereld gereden zijn (24,5 kilometer lang) zijn we aangekomen op de camping waar we nu zitten. Camping Lunde in Aurland. Geen aanrader. Pal naast een weg, erg druk en weinig sanitaire voorzieningen. We blijvem hier dus nog maar één nachtje en gaan morgen op zoek naar een nieuwe plek in de buurt van Bergen...

4 opmerkingen:

  1. Leuk om zo jullie route te volgen. Mooie foto van bovenaf naar het stadje Alesund

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je weer een mooi verslag gemaakt. Dank je wel. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geniet van jou vakantie verslagen en de plaatjes. Noorwegen staat ook nog op ons lijstje maar of het er ooit van komt? Dus is dit alvast een voorproefje voor wie weet ooit?
    Fijne vakantie
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi je foto's zeg, dit is toch echt genieten...............liefs.conny

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...