maandag 24 juni 2013

Blogster op maandag

Tja, als je een blogster-van-de-week benoemt elke week, dan kom je er bijna niet onderuit om de moeder aller quilt-blogsters in Nederland een keer deze eer te gunnen. Dus met groot genoegen kondig ik aan dat deze week de blogster van de week geworden is:


Nou weet ik dat jullie allemaal Supergoof haar blog al wel kennen, maar toch wil ik Ingrid even extra in het zonnetje zetten. Haar blog was namelijk één van de eerste die ik ging volgen toen ik nog beginnend quiltster was een paar jaar geleden. Ik las ergens eind 2010 of begin 2011 op het Prikbord van de Startpagina een berichtje dat ze uitgenodigd was om haar quilts tentoon te stellen tijdens de Quilt & Patchworkdagen in Vijfhuizen & omdat dat dichtbij mijn huis is dacht ik 'goh, wat leuk' en verder stond ik er niet zo bij stil.  Totdat ik in Vijfhuizen kwam & daar haar versie van de Nearly Insane zag hangen.

Foto geleend van: Quilten langs de waterkant

Die kleuren & dan al die kleine stukjes zo minitieus in elkaar gezet. Wat mooi! Ik heb zeker een kwartier voor deze quilt gestaan om hem uitgebreid te kunnen bewonderen. Haar andere quilts waren ook prachtig, maar deze vond ik extra speciaal. Wat had ik een spijt dat ik mijn fototoestel niet meegenomen had die dag. Na de tentoonstelling in Vijfhuizen ben ik toch maar eens gaan googelen & kwam tot mijn verrassing een heel blog tegen met allemaal mooie, ontroerende, vrolijke, lieve, hartverwarmende verhaaltjes over het leven van een quiltster, die niet veel op heeft met de gangbare quiltconventies. Een hele ontdekking! De hele familie & de huisdieren komen allemaal voorbij in het blog van Ingrid. En dat maakt de verhaaltjes voor mij echt even een wegdroommomentje. Ik ben elke keer weer blij als er een blogje verschijnt.

Foto geleend van: Supergoof
En dan nog even over de quilts. Wie kent niet haar prachtige Dear Jane of de supermooie Nearly Insane. En wat dachten jullie van de vingerhoedjes? Ik ben er ook mee begonnen, maar bij mij gaat het nog jaaaaren duren voor ik een beetje een lap van formaat heb. Tja, wat wil je ook als je die lap alleen meeneemt op wintersport, omdat hij zo'n lekker handzaam formaat heeft. Maar ook alle andere quilt zijn allemaal plaatjes & allemaal met een duidelijke Supergoof-signatuur. Supergoof heeft er persoonlijk voor gezorgd dat er een heuse klosjesrage ontstond in Nederland (al deed ik toen niet mee), maar één van de randen voor mijn medaillon-quilt is op deze rand gebaseerd. Ook voor de kleuren van deze quilt heb ik me door haar laten inspireren. Ze waren toen helemaal vreemd voor mij, maar vond het roze/rood zo mooi dat ik dat ook wilde proberen.Wat lijkt me dat super om ooit zo'n mooie stapel quilts te hebben. En om dierbare mensen blij te kunnen maken met zulke mooie quilts. Neem maar snel een kijkje op het blog van Supergoof (klik)& geniet nog even een keer extra van al het moois dat je ziet!

Lieve Supergoof, ik weet niet of je mijn blog leest, maar je hebt de titel van blogster-van-de-week meer dan verdiend! Ga vooral door met het maken van al die mooie quilts & met het schrijven van al je verhaaltjes.

5 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...