dinsdag 11 juni 2013

Mooi weer op het terras

Als het mooi weer is, zit ik graag op mijn terras. Al sinds ik klein ben vind ik het geweldig om te klooien in de tuin. Mam gaf ons ons eigen stukje tuin waar we mochten zetten wat we wilden. En meestal waren dat bij mij Afrikaantjes. Van die feloranje bloemetjes. Ook een appelboompje (nou ja, eigenlijk een losgerukte tak van de boom van mijn ouders, die we in de grond hadden gezet) & een heuse conifeer konden niet ontbreken in ons stukje tuin. Toen ik ouder werd had het tuincentrum een grote aantrekkingskracht op mij. Ik herinner me dat het eens uit ging met een vriendje & ik al snikkend aan mams vroeg: "en gaan we dan nu naar het tuincentrum?" Ik kan genieten van al die mooie planten & bloemen, die je daar kan kopen. En vind bijna niets troostender dan met mijn handen in de aarde wroeten om plantjes neer te zetten.

 Ik kan me dan ook geen huis zonder planten of tuin voorstellen. Alleen... wonen mijn lieve vriendje & ik in een appartement boven een winkelcentrum. Geen tuin dus, maar gelukkig wel een groot terras. En hoewel het niet een echte tuin is, heb ik er een soort tuin in potten van gemaakt. Met appelboompje! Gaan jullie mee op een rondje?!?


Ons terras ligt aan de voorkant van het huis, dus als je de voordeur door wilt moet je eerst langs dit hoekje lopen. Ik zit graag een boekje te lezen op het ijzeren stoeltje dat ik een poos geleden kocht voor 10 euro bij de Kringloopwinkel. Geen slecht vondst. De klimroos, die je nog net onder het raam ziet staan, staat inmiddels in bloei. Ik zal jullie binnenkort een foto ervan laten zien.


Aan de andere kant van de voordeur staat dit nieuwe witte bankje. Met kussens om lekker te zitten & een nieuwe quilttop. Ik liet hem al eerder een keertje zien bij Bep (klik) & ik beloof jullie dat ik hem binnenkort helemaal zal shown. 

Lopen we door, dan komen we bij dit hoekje uit. Ik kocht de etagere een paar jaar geleden bij een tuincentrum & hij doet goed dienst voor wat potten met fleurige bloemen & als woonplaats voor koning Kikker & mijn felblauwe tuinkabouter. De boeddha, die je op de grond ziet staan overziet het allemaal rustig. 


Vanaf de gallerij zien de mensen dit uitzicht. Allemaal potten met planten & bloemen. Bij die stokjes staan mijn tomatenplanten. Ik ga dit jaar weer proberen om zelf tomaten te kweken. Misschien lukt het dit jaar wel? Aan de reling hangen bakken met aardbeien, kruiden & kleine potten met franse geraniums. Daar kan ik echt van genieten.


Deze aardbeienpot heeft veel sentimentele waarde voor mij. Hij is van mijn oma geweest & toen zij verhuisde naar het verzorgingstehuis mocht ik deze meenemen. Ik kocht er speciaal witte ananasaardbeien voor. Ik ben benieuwd hoe die straks zullen smaken als ze rijp zijn. Vast heel lekker!


Kijk & als het zonnetje dan schijnt in het weekend, dan zitten we lekker boekjes te lezen op ons terras. Of ik zit wat mandjes in elkaar te prutsen. Of gewoon een beetje voor me uit te staren.


En Roos de poes?!? Die heeft ook een plekje gevonden op de nieuwe quilttop. Want zeg nou zelf, niks ligt lekkerder dan zo'n nieuwe quilt!

6 opmerkingen:

 1. Vind het een prachtige gezellige tuin!
  Goed om in te toeven en die mooie top te quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat een heerlijk rondje! Wat heb je het gezellig gemaakt!
  Ik stond van de week wat te wieden en ineens rook ik mijn tuintje van vroeger,ook ik had een een stukje eigen tuin, met daarin Lupine , ik zat naast de Lupine te wieden en rook dus mijn tuintje van vroeger!
  Dat geur ook zoveel herinneringen naar boven kan halen!
  Bedankt voor je reactie, vind ik altijd leuk om te lezen.

  Fijne week met hopelijk veel zon, groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig plekje hebben jullie. Als je het zo leuk aankleedt, is een tuin helemaal niet nodig. Jullie hebben ook geen gras dat gemaaid moet worden. Maar wel veel watergeven lijkt me.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een groot terras, daar bof je echt mee! Nu voor iedereen zon om te genieten van de zomer! Regen is wel goed voor de planten, maar je kan toch beter veelzon hebben en water moeten geven...
  Groetjes, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja, wat een hoop gezelligheid. Wat is alles toch mooi he als het mooi weer is.
  lekker genieten met je vriendje.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een heerlijk stekkie hebben jullie!
  ben heel benieuwd naar je verhaal over je DJ dag!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...