zondag 16 juni 2013

Een verzameling Janiacs bij elkaar

Gisteren ging ik met mams op stap naar Naaldwijk voor de Dear Jane-dag in de Quilthoeve. Een superleuke dag met de leukste soort mensen op aarde, Janiacs. 51 enthousiaste vrouwen, allemaal op één of andere manier geinteresseerd in de Dear Jane, 150 jaar geleden gemaakt door Jane E. Stickle. Jullie willen natuurlijk een beetje meegenieten met de aanwezigen, vandaar dat ik hier meer foto's dan tekst laat zien.


Wat een mooi plaatje toch, die Quilthoeve. Net voor we aankwamen had het nogal gestortregent & dus waren we al blij dat het droog was. Voor de zekerheid vonden de feestelijkheden vooral plaats in de schuur.


En om daarheen te komen, kwam je langs dit prachtige grasveldje. Je zou toch spontaan even een dutje willen doen onder die bomen (als het mooi weer zou zijn)


De schuur waar de lezingen plaats vonden was omgetoverd tot een echte quiltschuur. Met Jane-tafelkleedjes, Janes aan de muren, gezellig kletsende quiltsters...En een mooi hoekje waar de bijna affe quilt van spreekster Juud hing.


Ingrid en Wendy openden het grote Jane-feest met een welkomstwoord.


En Juud stak van wal met een humoristisch verhaal over haar Dear Jane-reis. We mochten haar quilt, die bijna af is, bewonderen & ze vertelde de ene na de andere leuke annekdote over haar avonturen met LZ & de quiltgang. 

Terwijl ik lekker wat mandjes weg aan het prikken was al luisterend naar de verhalen van Juud.


Na het aanstekelijke verhaal van Juud was het tijd voor een show and tell. Een aantal Janiacs had hun Jane meegenomen zoals deze mooierd.


Of wat dachten jullie van deze extra grote Jane gemaakt van met planten geverfde zijden stoffen. De blokken van Jane worden afgewisseld met effen blokken met een toepasselijke spreuk erop geborduurd. Supermooi!


Of deze, in zwart & wit. Wat een gewaagde keuze!


Deze Jane was mijn persoonlijke favoriet. Zooo mooi met die rode blokjes met een donkerrood randje erlangs. Die moest nog even een keer extra op de foto.


Na de show & tell was het tijd voor de lunch & inmiddels was het zonnetje ook doorgebroken. En hoewel het wat koud was door de harde wind, die er stond, konden we toch lekker buiten zitten.


Mams heeft zelfs nog even lekker zitten patchen in het zonnetje uit de wind. Ze hoeft nog maar een paar rijen van haar Applecore & elk gestolen momentje om eraan te werken is er één. 


Tijdens de lunchpauze was er ook nog uitgebreid tijd om even lekker te winkel. En dat hebben een hoop dames uitgebreid gedaan. Ik wist mezelf in te houden & heb alleen een paar kleine lapjes gekocht. Mams heeft het boek van Petra Prins & An Moonen aangeschaft. Ze heeft alweer een nieuwe quilt gezien, die ze wil gaan maken.


Kijk eens met wat een beauties de muren van de schuur bekleed waren. Het was soms moeilijk om de volledige aandacht op de lezingen van Juud & Tammy te houden met al dat moois om je heen.


Daar wordt een mens toch blij van, van zoveel moois! Na de lunch- & winkelpauze was het tijd voor de lezing van Tammy over Civil War Quilts. Maar daar heb ik helaas geen foto's van gemaakt. 


En na nog een laatste show & tell (waar ik alweer geen foto's van heb, omdat ik de quilt omhoog hield) was het tijd om nog lekker even te patchen aan bijvoorbeeld je Jane, zoals deze mevrouw.


Mams & ik verlieten de Quilthoeve om een uur of drie. We wilden nog even een kadootje voor mijn broertje kopen & waren een beetje moe van alle Jane-indrukken. Wat een leuke dag!

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke gezellige dag hebben jullie weer gehad zeg, mooie foto's.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhhh jij hebt er ook een prachtig verhaal van gemaakt hoor.
  genieten van het begin tot het einde en we hebben elkaar dan wel niet echt gesproken, maar we weten nu wel wie we zijn.
  Enig toch?
  Wie weet in de toekomst nog eens weer?
  Leuk!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend om al die verschillende Jane's te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...